Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/13

Göteborg hyllas i Australien

"Om du tror att Stockholm är världens hipstermecka, vänta då tills du upplever Göteborg. Se Göteborg som huvudstadens lite fräckare och lite coolare syskon", skriver den australiensiska resesajten Traveller.com.au.

Resesajten Traveller har satt ihop en lista över de 13 mest underskattade städerna att besöka i världen. Rysslands, Mexikos och Perus huvudstäder Moskva, Mexiko City samt Lima finns med på listan liksom universitetsstaden Bologna i Italien och Portugals näst största stad Porto. Och så Göteborg förstås.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Det här är en stad som vimlar av mysiga små caféer, fantastiska restauranger, barer, butiker, spelplatser för livemusik och gallerior", skriver den australiensiska resesajten som även lyfter fram det faktum att de skandinaviska städerna Stockholm och Köpenhamn fått mycket ros i internationella medier på senare tid medan Göteborg ännu är en väldigt sevärd om än underskattad stad.

Göteborg är dock inte helt utan ros ifrån internationella medier. Såväl brittiska The Guardian som amerikanska New York Post hyllade Västkustens regionhuvudstad i fjol. Då lyftes "Fisk kyrkan", som den kallades, fram som ett av de åtta ställena i staden som rekommenderas för ett besök enligt New York Post. "Skaldjuren blir inte fräschare än såhär såvida du inte själv drog upp dem ur vattnet", skrev tidningen.

Haga, och då kanske framförallt Hagabullen, samt Tredje Långgatan lyftes fram som trevliga platser och besöka liksom Askimsbadet, Marstrand, Donsö, Upper House, Haga och Bar Centro.

I år upptäckte dessutom ansedda tidningen London Evening Standard staden som i folkmun ibland kallas för "Lilla London". Tidningen hyllade göteborgarna både för att vara vackra, även med svenska mått mätt, och för att vara väldigt trevliga.

Utöver de ovan nämnda städerna hyllas även staden Yazd i Iran, Medellin i Colombia, Taipei i Taiwan, Pittsburgh i USA, Busan i Sydkorea, Chang Rai i Thailand och Cordoba i Argentina.

Se bilderna i bildspelet för att få en liten inblick i hur de andra tolv städerna utöver Göteborg ser ut.

Resesajten Travellers lista kan ni läsa här.

Mest läst