En person har skadats efter ett slagsmål vid Nordstan.
En person har skadats efter ett slagsmål vid Nordstan. Bild: Alexander Hultman

Gängslagsmål vid Nordstan – två skadade

Två personer skadades vid ett större slagsmål utanför Nordstan på torsdagskvällen.
– Den ena har fått en kniv i ryggen och den andra har fått en flaska i huvudet, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Strax innan klockan elva larmades polisen till ett bråk utanför Nordstan i Göteborg. Enligt initiala uppgifter ska två grupper och totalt femton personer ha varit inblandade i bråket.

– När vi kom fram var det inget bråk. Däremot låg en person på marken. Ambulanspersonalen jobbar med honom, sa Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Sammanlagt ska två personer ha skadats i bråket, båda fördes till sjukhus med ambulans. En person ska ha blivit knivhuggen i ryggen och en annan fått en flaska slagen i huvudet.

– Det ser ganska allvarligt ut för personen med knivskadan, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS

När GP pratar med Sahlgrenska presstjänst under fredagsmorgonen är emellertid inte personen längre kvar på sjukhuset.

Bråket startade på Gustav Adolfs torg

Enligt polisen ska bråket ha startat vid Gustav Adolfs torg och sedan rört sig in mot Brunnsparken. Flera personer blev vittnen till händelsen och larmade SOS.

– Själva brottsplatsen verkar ha varit vid torget så vi är där och letar efter eventuella spår som kan föra oss framåt, säger Johan Ljung.

Polisen har inte lyckats gripa någon misstänkt och i nuläget är det oklart vad brottet kommer rubriceras som.

– Sätter man en kniv i ryggen så kan man ju tänka sig att det är försök till mord. Men jag tror att rubriceringen kommer att inledas som grov misshandel och sen tar vi det därifrån, säger Johan Ljung.

ANNONS