Fyra unga män anhållna efter väpnade rånet

Fyra yngre män har anhållits misstänkta för det rån som föranledde dödsolyckan på E20 i Göteborg under söndagen, då en polisman miste livet. – Det är fyra yngre män som är skäligen misstänkta för rånet, säger Magnus Andreasson, jourkommissarie vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Fyra yngre män har under måndagenanhållits som skäligenmisstänkta för rånet som inträffade i Göteborg under söndagen.

– Det är fyra yngre män som är skäligen misstänkta för rån, säger Magnus Andreasson, jourkommissarie vid polisen i region Väst.

Det var under söndagsförmiddagen som jakten påbörjades efter att fyra personer begått ett väpnat rån i en butik vid Kaggeledstorget i östra Göteborg.

Tre av rånarna sprang över motorvägen E20 vid Ånäsmotet och när polismannen följde rånarna till fots över vägenblev han påkörd av en bilist.

Göteborgspolisen Per, 43, fördes med ambulans till sjukhus men hans liv kunde inte räddas.

Jakten efter den fjärde gärningsmannen fortsatte och 30 minuter senare greps även den personen i närområdet.

ANNONS

Under flera år arbetade polismannen vid polisen på Hisingen, men har sedan ett par år tillbaka varit stationerad i yttre tjänst i Göteborg City.

LÄS MER:Polisen Per, 43, dog i tjänsten

"En naturlig samlingsplats"

Under måndagen hölls en tyst minut vid Gustaf Adolfs torg i Göteborg, som inleddes vid klockan tolv. De poliser som inte kunde närvara på plats höll en tyst minut samtidigt på respektive ort.

Vid Gustaf Adolfs torgstod under måndagenen stor del av Göteborgs poliskår enade och sörjde sin kollega som under sin tjänstgöring tragiskt miste sitt liv.

– Beslutet att det skulle vara en nationell tyst minut togs på nationell nivå, men att vi samlades här i dag, var för att kollegorna på Hisingen bestämde sig för att åka hit. Och det är ju en naturlig samlingsplats för tyst minuter. Det kändes bra att vara här i dag, sa Erik Nord, polischef i Göteborg efter beslutet.

LÄS MER:En polismans död - en poliskår i sorg

"Tack polisen för allt gott jobb ni gör!"

Utanför polishuset i Göteborg har någon lämnat en bukett med rosor. I buketten sitter en lapp.

"Tack Polisen för allt gott jobb ni gör! En hälsning i er sorg och till kollegans anhöriga och även till killen som hamnade i olyckan. Vara rädda om er där ute. Stor kram från en vanlig allmänhet."

ANNONS

ANNONS