Fyra års fängelse för människorov

ANNONS
|

Men också bedrägeri när de använt den försvunne Öckeröbon Lars Abrahamssons kontokort. Även de andra två tilltalade männen dömdes till fängelse.

Den 36-åriga kvinnan dömdes av Göteborgs tingsrätt till det längsta straffet av de fyra tilltalade. Hon fick fyra års fängelse för bland annat utpressning och människorov vid två tillfällen. Hennes man fick fängelse i ett år och fyra månader. De andra två tilltalade, en 31-årig man från Göteborg och en 30-årig man från Göteborg, fick två, respektive tre års fängelse.

Kvinnan hävdade i rätten att hon var oskyldig, men tingsrätten gick på åklagarens linje. Tingsrätten skriver i sin dom: "M har bedrivit en organiserad och planlagd brottslighet av allvarlig art." I maj kidnappade paret en bekant och hävdade att han hade en skuld till dem. En narkotikaskuld. De hotade mannen med batong och tårgas och tvingade in honom i en skåpbil. De sa att han skulle betala 23 000 kronor annars skulle han råka riktigt illa ut. Paret menar att mannen följde med dem frivilligt.

ANNONS

Tingsrätten: " M och M har lämnat kortfattade och svepande uppgifter. M:s påstående att han endast har luddiga minnesbilder framstår som osannolikt. Tingsrätten finner således att M och M:s version av händelserna i sig har låg trovärdighet." Andra gången paret kidnappade mannen tog de hjälp av 30-åringen och 31-åringen. Mannen tvingades åka med i en buss till Göteborg, där männen hotade att skjuta sönder knäskålarna om han inte betalade 10 000 kronor. Männen talade också med den kidnappade mannens mamma och krävde pengar.

Uddevalla-paret dömdes också för bedrägeri och urkundsförfalskning. De har under en period handlat och hyrt bil med hjälp av försvunne Öckeröbon Lars Abrahamssons kontokort. Abrahamsson var kronvittne i en mordrättegång. Han hade sett två män misshandla en man på Hönö. Mannen drunknade när han försökte komma undan. Veckan före rättegången försvann Lars Abrahamsson.

ANNONS