Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/2

Fullt utvecklad villabrand i Kvillebäcken

En brand bröt ut i en villa i Kvillebäcken på Hisingen på tisdagskvällen. Tre stationer från räddningstjänsten beordrades till platsen och sammanlagt bekämpade 23 brandmän branden.
– Ingen ska vara kvar i villan, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Larmet om branden kom in till räddningstjänsten strax innan klockan 21.

– Det brinner på markplan, men det är ingen spridningsrisk, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt polisen ska ingen person ha kommit till skada i branden. Räddningstjänsten arbetade med både ut- och invändig släckning med hjälp av rökdykare.

Även ambulans och polis beordrades till villan.

– Vi är där men det är räddningstjänstens uppdrag. Vi hjälper till med avspärrningar, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

"Det ryker jättemycket"

En boende i området berättar att flera blåljusfordon står på gatan utanför huset.

– Det ryker jättemycket och huset är helt nedsläckt. Man kan se ficklampor lysa både invändigt och utvändigt, säger privatpersonen som GP pratat med.

En timme efter att larmet kom in arbetade räddningstjänsten med oförminskad styrka.

– Men vi har slagit ner branden relativt bra nu, säger Kalle Kivistö.

Släckningsarbetet fortsatte under kvällen och vid 23-tiden var branden släckt. Räddningstjänsten kunde då trappa ner sin insats men kommer att vara kvar vid villan med ett antal fordon.

– Vi har skickat hem några fordon men har fortfarande kvar fyra bilar. Vi kommer vara kvar där under natten för lite efterbevakning, säger Kalle Kivistö.

Enligt polisen ska ingen person ha kommit till skada och SOS Alarm bekräftar att ingen person förts till sjukhus med någon av de ambulanser som skickades till platsen. Polisen tror sig ha en aning om vad som orsakade branden.

– Det rör sig troligtvis om ett elfel men det visar sig när man gjort en teknisk undersökning, säger Per Sahlgren vid polisen i region Väst.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Mest läst