Kritiskt för skadad i lägenhetsbrand

En lägenhet i Partille utanför Göteborg började vid 20-tiden på onsdagen brinna. Branden utvecklade sig till en fullt utvecklad brand och lägenheten blev helt utbränd. En man förde till sjukhus.

ANNONS
|

Det var vid 20-tiden på onsdagskvällen som räddningstjänsten larmades till en lägenhetsbrand i Partille, strax utanför Göteborg. Räddningstjänsten var på plats med minst fyra enheter och bekämpade branden.

LÄS OCKSÅ: Brandepidemi i Västsverige

– Räddningstjänst och polis larmades till platsen för en lägenhetsbrand på första våningen där en lägenhet är helt utbränd och en person är transporterad till ambulans med sjukhus. Skadeläget oklart. Enligt uppgift finns det ingen spridningsrisk, men räddningsarbetet fortgår, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Enligt räddningstjänsten möttes man av kraftig rökutveckling och lågor när man kom till platsen.

– Det handlar det om en fullt utvecklad lägenhetsbrand, säger Lotta Molander på räddningstjänsten.

ANNONS

Vittnen hörde explosion

Vittnen uppger att en explosion hördes i huset innan eller i samband med att branden utbröt.

– Vi bor på sjätte våningen och kände att det luktade bränt, när vi kom ut på balkongen såg vi bara hur det ryker, nu är det 6-7 brandbilar där och rökdyker. Branden har varit längre ner i huset och där det tidigare syntes stora lågor syns nu bara krossade rutor säger en av de boende i huset.

"Hans läge är kritiskt"

En person är har förts till sjukhus från platsen. Mannen ska enligt polisen ha allvarliga skador.

Vid 21-tiden uppgav polisen att eftersläckning pågår och kontroll av angränsande våningar samt rökevakuering av fastigheten.

Enligt räddningstjänsten beräknas eftersläcknignsarbetet pågå en bra bit in på natten.

– Lägenheten är släckt, just nu håller vi på att tömma lägenheten på sådant som brunnit och kontrollerar både den utbrända lägenheten och angränsande lägenheter, säger Mats Gränsmark på räddningstjänsten.

Teknisk undersökning kommer att genomföras tidigast under fredagen, uppger polisen. En anmälan om mordbrand har gjorts av polisen. Den man som fördes till sjukhus uppges ha livshotande skador.

– Hanfördes till akuten på Sahlgrenska under gårdagskvällen. Det är en man i 60-årsåldern och hans läge är kritiskt, sägerAnders Berg, kommunikatör på Sahlgrenskas presstjänst.

ANNONS
ANNONS