Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Foto: TT/Privat

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Fräcka kuppen: Försökte stjäla sprit för 12 000

  Två män försökte vandra ut från Systembolaget med whisky till ett värde för 12 000 kronor. Men ett par butikskontrollanter kunde stoppa dem i sista stund. Istället blev det färd med polisbil för de två gärningsmännen.

  Med specialsydda plagg gick en man runt på Systembolaget i Sisjön under fredagseftermiddagen och plockade på sig whiskyflaskor. Det de inte räknat med var att butikskontrollanter patrullerade i affären.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – En av butikskontrollanterna upptäckte att mannen plockade på sig dyra flaskor innanför sina kläder och började följa efter honom. Då upptäckte en kollega till honom att han hade en kumpan som gjorde samma sak, säger en kontrollant på Västsvensk butikskontroll till GP.

  Plockade på sig 22 flaskor

  Kontrollanten, som vill vara anonym för att inte riskera att försvåra för butikskontrollanternas verksamhet, säger till GP att männen plockade på sig sammanlagt 22 flaskor innan de började gå mot kassan.

  – Kontrollanterna följde efter och när de passerade kassalinjen kunde de ingripa.

  Två gripna

  Polis tillkallades och männen greps av butikskontrollanterna. Polisen bekräftar att två män greps på platsen tjugo minuter i fem på fredagseftermiddagen men hade knapphändig information om vad de två männen försökte stjäla.

  – Ja, vi har gripit två män vid Sisjön. Men jag känner inte till omständigheterna kring gripandet, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

  Men enligt butikskontrollanterna som hade varit involverade i gripandet hade de två männen plockat på sig dyra whiskyflaskor till ett värde av 12 000 kronor.

  – Det är inte alltid man är med om det där. Det hör inte till vanligheterna, säger kontrollanten.

  Kontrollföretaget är verksamma runt om i affärerna vid Sisjön och GP har tidigare skrivit om hur butikskontrollanter kunnat stoppa stölder i området. 

  När männen väl greps på platsen försökte de inte fly utan väntade på polisen.

  – Stölder med specialsydda kläder och fickor såhär förekommer. Men blir de påkomna brukar de ofta acceptera det, för att straffpåföljden inte ska bli hårdare än nödvändigt, berättar kontrollanten.

   

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.