Älgkon som har attackerat två kvinnor i Lindome och som jagades i flera månader har nu skjutits. I veckan såg hon promenera på en gångbro över E6 i Lindome tillsammans med sina kalvar.
Älgkon som har attackerat två kvinnor i Lindome och som jagades i flera månader har nu skjutits. I veckan såg hon promenera på en gångbro över E6 i Lindome tillsammans med sina kalvar. Bild: Victor Isaksson/Läsarbild

Folkilskne älgkon skjuten av jägare

Älgkon som har attackerat två kvinnor i Lindome och som jagades i flera månader har nu skjutits. Även kalvarna ska skjutas, enligt SVT.
– Älgen är avlivad, säger Per Sahlgren, vid polisen till GP.

ANNONS
|

Två kvinnor har sedan i somras skadats svårt av vad som uppges vara en aggressiv älgko. Men trots beslut om skyddsjakt har älgkon gäckat jägarna i flera månader.

Så sent som i tisdags sågs hon gå över en gångbro över E6:an i Lindome med sina två kalvar.

– Den är inte speciellt folkskygg. Det är väl det som är problemet, sa Lennart Thalinsson som hade fått i uppdrag att skjuta älgkon till GP då.

LÄS MER:Här gäckar folkilskne älgen jägaren

Men nu är flykten över för älgkon som har lyckats klara sig med livet i behåll sedan i somras då beslutet om skyddsjakt togs. Efter att en ny jägare satts in sköts den på söndagen, vilket SVT var först med att rapportera om.

ANNONS

"Hade älgen framför sig"

LÄS MER:Älgen som attackerade Annika sätter område i skräck

Det var strax efter klockan 17 under söndagen som jägaren fick syn på älgen på i Lindome. Han kontaktade då polis för att få skottillstånd.

– Han kontaktade oss och sa att han hade älgen framför sig. Han fick skottillstånd och fällde en älg, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Älgen ska ha varit tillsammans med sina kalvar. Men vad som händer med dem är enligt Per Sahlgren oklart.

– Kalvarna vet jag inget om, det står att han har fällt en älg, säger han.

Även kalvarna ska skjutas

Men Kalle Friden, gruppchef vid polisen i lokalpolisområde syd, säger till SVT att även kalvarna kommer att skjutas.

– Inte för att de attackerat utan ur en rent etisk aspekt, säger han till kanalen.

Kvinnorna som attackerats av älgen ska ha informerats.

– Jag har informerat de jag haft kontakt med tidigare och de är förstås lättade, säger Kalle Friden, gruppchef till SVT.

LÄS MER:Folkilskna älgen attackerade Elisabeth, 54

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS