Flygresenärer orkade inte vänta

ANNONS
|

Lågprisbolaget Ryan Air betalade tillbaka biljettkostnaderna till de som valde att åka hem i stället för till Irland.

Ett hundratal personer blev på söndagen sittande på Säve flygplats i väntan på att få flyga till Dublin. Planet var beräknat att gå en kvart i fyra men först efter en timme fick passagerarna ett första besked som sa att planet försenats på grund av tekniska problem. Efter ytterligare timmar av väntan och inga nya besked gav de flesta upp och lämnade flygplatsen.

- De som inte ville vänta fick erbjudande om att få tillbaka pengarna. Men vi som måste komma över till Dublin sitter fortfarande och väntar och nu är klockan halv tio, berättar en av de uppgivna resenärerna på Säve.

ANNONS

Vid 22.15-tiden berättade en annan strandsatt resenär; Rene Zonneveld, att planet äntligen skulle vara på väg. Beskedet gavs i högtalarna just som Rene talade med GP och i bakgrunden jublade luttrade resenärer.

- Det här är det värsta jag varit med om. Vi kom hit vid 13-tiden och har suttit här på Säve i en kall avgångshall utan ens en kopp kaffe. Det är verkligen extremt dålig service från Ryan Air, säger Rene Zonneveld.

Ryan Air pressansvarige har inte varit möjlig att nå per telefon.

ANNONS