Flicka misstänkt gruppvåldtagen i koja

Polisen i Värmland utreder flera misstänkta våldtäkter under lördagskvällen och natten mot söndagen. I ett av fallen misstänks fyra män enligt NWT har våldtagit en tonårsflicka i en koja.

ANNONS
|

Totalt handlar det om tre misstänkta våldtäkter på olika platser i Värmland under lördagskvällen och natten mot söndagen.

Den första anmälan kom in till polisen klockan 20.12 på lördagskvällen. Drygt 20 minuter senare, 20.33 kom nästa larm. Den sista anmälan gjordes klockan 02.10 under natten mot söndagen och är i nuläget att betrakta som en misstänkt gruppvåldtäkt.

– I det fallet har vi gripit tre misstänkta personer som nu är anhållna. För att skydda utredningen är vi sparsamma med att gå in på några detaljer. Vi är mitt inne i en pågående utredning, berättadeJan Materne, vakthavande befäl i Värmland tidigare under dagen.

ANNONS

Misstänks ha gruppvåldtagit flicka under kojfest

Enligt NWT har en fjärde misstänkt man gripits efter den misstänkta gruppvåldtäktenunder söndagen. För NWT uppger polisen att detmisstänkta brottet mot tonårsflickan i 15-årsåldern ska ha skett i någon form av koja i närheten av staden Kil utanför Karlstad.

–En flicka har anmält att hon har blivit våldtagen i en koja där man ska ha haft en fest. Fyra män i åldern i 20-årsåldern har förgripit sig på flickan och hjälpts åt att våldta henne, säger Stefan Söderberg på polisens kriminaljour till tidningen.

Utöver de fyra männen har ytterligare en man frihetsberövats av polisen misstänkt för en våldtäkt på en kvinna i Forshaga under lördagskvällen. Mannen är anhållen och är enligt polisen i 30-årsåldern.

Jan Matene vid Värmlandpolisenuppger att varken den utsatta flickan eller de andra kvinnorna som misstänks ha blivit våldtagna kommit till allvarlig fysisk skada i samband övergreppen. Psykiskt mår de av naturliga skäl inte lika bra.

– Det är också en av anledningarna till att vi i nuläget är sparsamma med detaljer om vad som har hänt, berättadepolisbefälet för GP tidigare under söndagen.

ANNONS