Flera personer knivskurna i Majorna

Tre män i 20-årsåldern blev knivskurna vid Stigbergstorget i Göteborg under lördagskvällen. De misstänkta gärningsmännen flydde från platsen och polisen sökte efter dem i området. De tre skadade männen fördes till sjukhus med ambulans.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 23 på lördagskvällen som polisen fick in samtal från flera personer som ska ha blivit vittnen till händelsen. Ett gäng på mellan fyra och fem personer ska ha knivskurit tre män vid Stigbergstorget i Majorna i Göteborg.

– De har dragit kniv och knivskurit tre andra, det är oklart skadeläge, enligt Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

De misstänkta gärningsmännen ska sedan ha lämnat platsen, men det är oklart om de flytt till fots eller i bil, eller både och.

– Vittnen säger att de sett en bil lämna platsen, sade Johan Ljung.

ANNONS

Letade med hund

Flera polispatruller var på plats och arbetade med händelsen. Bland annat sökte polis efter de misstänkta gärningsmännen i området. Även polishundar ska ha deltagit i letandet.

Enligt ett vittne som GP pratade med ska det har varit ett stort räddningspådrag vid platsen.

– Det var fullt med polisbilar och ambulanser. Det var blod på marken där den ena personen satt, sen satt det någon på marken längre upp på gatan, berättade ett vittne till GP.

Har inte förhörts

Enligt polisen har alla tre skadade män förts till sjukhus med ambulans.

– En person har blivit knivhuggen i ryggen och två personer i ansiktet, sade Johan Ljung.

På lördagskvällen uppgavs en person vara allvarligt skadad. På söndagen var hälsotillståndet stabilt, säger Lisa Räng, vid SU:s pressjour.

– Läget är stabilt för två och den tredje har kunnat lämna sjukhuset, säger hon.

Enligt polisen är det fortfarande oklart hur händelsen har gått till. De skadade har ännu inte förhört av polis.

– Jag vet inte om det beror på skadeläget eller om det finns någon annan orsak, men de ska förhöras så snart som möjligt om vad som har hänt, säger polisens presstalesperson Jenny Widén vid 17-tiden på söndagen.

ANNONS

Efter midnatt var insatsen avslutad vid Stigbergstorget. Sent under lördagskvällen hade polisen inte gripit någon.

ANNONS