Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

STO_4687.jpg
Bild: Mikael Berglund

Flera olyckor i morgontrafiken

Under lördagsmorgonen har blixthalkan ställt till det i trafiken i Västra Götaland med flera olyckor till följd. Nu uppmanar polisen trafikanter att köra försiktigt.
– Det är en förrädisk halka som har krupit på här under morgonen, säger Tommy Nyman vid polisen.

Under lördagsmorgonen inträffade flera olyckor i Västra Götaland under loppet av några timmar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Flera bilar körde in i varandra på E45:an vid Agnesbergsmotet till Lärjemotet i riktning mot Göteborg. En person är fördes till sjukhus enligt SOS Alarm. Enligt räddningstjänsten var det glashalt på platsen.

Delar av E45 i anslutning till olyckan hade spärrats av på grund av det hala väglaget.

– Det är jättehalt där, det är delvis avspärrat på grund av halkan. Det är en fil som är öppen, det är för att folk ska köra långsamt, det är verkligen jättehalt där. Vi väntar på trafikverket som som ska salta, det går knappt att köra där för att det är så halt, sade Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter klockan sju under lördagsmorgonen.

Och olyckorna fortsatte att ramla in till räddningstjänst, polis och trafikverket under morgonen.

– Vi är ute och saltar, det har varit flest olyckor uppe vid Kungälv och Kode, säger Bernt Sveitz vid Trafikverkets vägledningscentral.

Bil voltade vid bro

Ytterligare olyckor inträffade vid Kungälv, där det också var riktigt halt under morgonen. En singelolycka inträffade på E6 i norrgående riktning i höjd med Kungälvsbron.

– Vi är vid bron, bilen har voltat på vägen. Kvinnan var chockad och behövde åka till sjukhus då hon hade nacksmärtor, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen region Väst.

Ytterligare en bil voltade av vägen på E6 i Kungälv, men i södergående riktning. Enligt polisen behövde ingen person föras till sjukhus där.

Mellan Kode och Jörlanda krockade två bilar och körde ner i diket. I Stora Höga i Stenungsunds kommun inträffade en singelolycka. Ytterligare en olycka inträffade vid tio-tiden på E6 i Stenungsund. Det är oklart om någon har skadats i olyckorna.

"Klassiska svarthalkan"

Enligt polisen har det även varit problem med halka i Halmstadstrakten tidigt under lördagsmorgonen. Vid klockan halv nio under lördagsmorgonen var det helt stopp på E6 i Halmstad i norrgående riktning efter en olycka där en bil körde in i mitträcket. Stoppet varade i ungefär 20 minuter.

– Det är glashalt på E6 neråt Halmstadstrakten, sader Tommy Nyman.

Polisen uppmanar nu trafikanter att ta det försiktigt ute på vägarna.

– Anpassa fart och avstånd, det är den klassiska svarthalkan som är svår att se. Ta det lugnt, sade Tommy Nyman.

Mest läst