Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Flera inbrott i centrala Göteborg

Strax innan fem på tisdagsmorgonen inkom ett larm till polisen om två personer som brutit sig in i en butik vid Prinsgatan i centrala Göteborg. I närheten av platsen ska även en annan butik haft inbrott med liknande tillvägagångssätt.
– Det ser ut som att de fått med sig en hel del tobak, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Det var vid kvart i fem-tiden på tisdagsmorgonen som polisen larmades till en servicebutik i centrala Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Två personer skulle enligt vittnen ha använt kofot och brutit upp dörrarna för att ta sig in i en butik på Prinsgatan, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

På Linnégatan, alltså i nära anslutning till platsen, ska även en annan butik haft inbrott vid ungefär samma tidpunkt. Ett rörelselarm i butiken registrerade inbrottet och väktare åkte till platsen tillsammans med polis.

– Vi kan inte säga säkert att det rör sig om samma gärningsmän i och med att vi inte har några vittnen från Linnégatan, men vid första anblick ser det ut som att man fått med sig tobak i båda fallen, säger Johan Ljung.

"Kan mycket väl finnas samband"

Enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson ska det röra sig om en hel del tobak.

– De kan mycket väl ha ett samband de här två brotten. Det finns övervakningskamera i butiken på Linnégatan, så vi får titta om det går och få någonting som kan hjälpa oss där, säger Peter Adlersson.

Vittnen uppgav att man sett två personer ge sig av från Prinsgatan, varav åtminstone en av dem på moped. I nuläget har polisen inga misstänkta för någon av stölderna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.