Bilbrand i Änggården. Läsarbild: Rickard Sundberg
Bilbrand i Änggården. Läsarbild: Rickard Sundberg

Flera bilar satta i brand

Under natten till tisdagen har det brunnit i bilar på flera platser runt om i Göteborg. Tre gärningsmän ska ha setts gå runt, slå sönder bilrutor och kastat in brandfarligt material och sedan tänts på.

ANNONS
|

Under natten till tisdagen har polis och räddningstjänst larmats till flera bilbränder runt om i Göteborg.

Vid Lillängsgatan i Änggården brann två bilar vid 23-tiden på måndagskvällen. De kunde snabbt släckas av räddningstjänsten. Bilarna blev dock totalskadade.

En halvtimme senare larmades polisen till Långströmsgatan i Jättesten där tre maskerade män ska ha setts vid parkeringsplatsen.

- De har setts gå omkring med svarta balaklaver på sig och försöker tända eld på bilar, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i väst.

När räddningstjänsten kommer till platsen brinner det i två bilar. Polisen får larm om att det brinner i fler bilarett stenkast från platsen, i Biskopsgården. När man kommer dit brinner det i en bil. Ytterligarelarm kommer om bilbränder i Skolspåret i Angered.

ANNONS

- Signalament och tillvägagångsätt är detsamma. Yngre killar som springer omkring och slår sönder fordon och sen kastar in brandfarligt material som antänds, säger Hans Lippens.

Inga gärningsmän har blivit gripna men flera vittnesuppgifter har kommit in till polisen. Polisen vill dock ha in fler tips från allmänheten. Det kan man göra genom att ringa 114 14.

ANNONS