Filminspelning utlöste storlarm

Polisen larmades vid 12.30-tiden om misstänkt skottlossning på Hisingen, och ryckte ut med flera patruller. Personen som ringde in trodde sig ha hört automateld. Flera läsare hörde även av sig till GP. Men senare visade det sig vara en filminspelning som utlöst pådraget.

ANNONS
|

En person ringde in till polisen och berättade att den hörde en smäll strax innan 12:30-tiden. Sedan såg personen stigande rök och uppgav sig ha hört automateld som pågiått i fem sekunder. Samtidigt ska personen ha sett en helikopter i luften.

– Vi vet inte vad det rör sig om än så länge. Men vi är på väg till platsen med ett stort antal patruller, sa polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Vittnet som ringde polisen såg inga personer eller bilar. Eventuellt kan ljudet ha kommit från Ramberget, enligt inringaren.Även andra vittnen har hört av sig till GP och berättat att de hört smällar.

ANNONS

– Jag hörde flera rejäla smällar. Det lät som automatvapen, sa ett vittne som beffann sig på Lindholmen.

Men när polisen komtill platsen visar det sig handla om något helt annat. Det ska ha rört sig om en planerad smäll.

–När patrullen kommer fram får de veta attdet i samband med en reklamfilmsinspelning avfyrats fyrverkerier.Göteborgs pyroteknik ska ha ett tillstånd som tillåter detta, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Hur kommer det sig att ni inte har koll på det om de har tillstånd?

– Bådevi och räddningstjänsten åkte faktiskt ut.Men jag vet inte, de uppger att de har tillstånd och nu får viundersöka saken, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

ANNONS