Fick gå ner från Lisebergsbanan

ANNONS
|

Säkerhetssystemet löste ut och Lisebergs berg- och dalbana nödstoppades på söndagseftermiddagen. Passagerarna evakuerades utan dramatik.

Enligt gp.se-läsare varade stoppet cirka 25 minuter.

- Det är tekniska maskiner. De stannar ibland, säger Lisebergs attraktionschef Daniel Lindberg.

- Vi fick ett larm om att tåget gick för långsamt. Säkerhetssystemet fungerade precis som det skulle och stannade tåget. Vi fick evakuera, tekniker tittade på det och sedan körde vi igång det igen.

Tidigare skrev gp.se om en nioårig flicka som fick en tappad keps i ögat under färd i Lisebergsbanan. Flera läsare hörde av sig med kommentarer om Lisebergs rutiner i detta sammanhang.

ANNONS

- Vi kom precis hem ifrån en trevlig vistelse på Skara Sommarland. Där fick kepsarna inte tas med under åk, skriver Matthias.

- Jag blev förvånad att Liseberg med så många besökare inte har lagt mer tid på att utbilda personalen om något händer där hjälp behövs. Att hänvisa till att Liseberg ligger så pass centralt är för vagt, man borde i alla fall ge någon i personalen förstahjälpen-utbildning, skriver Goran.

- Jag har också varit med om att få en keps i ansiktet i Lisebergs bergbana. Det gjorde inte jätteont men jag har för mig att kepsen låg på ett sådant sätt i luften att skärmkanten träffade mig rakt i pannan, skriver Johan.

- Exakt samma sak hände när vi åkte Rabalder (lilla bergochdalbanan för barn över 90 cm) nu ikväll. En kille bakom oss hade tappat kepsen i farten. Det känns högst tvivelaktigt att detta ska vara en så unik händelse att det aldrig hänt tidigare. I synnerhet att det då skulle ske ungefär samtidigt i två olika attraktioner, skriver Anna.

ANNONS
ANNONS