Festival hyllas för tillgänglighet för funktionsnedsatta

Therese Carlsson är funktionsnedsatt och hyllar dagfestivalens ”Vi som älskar 90-talet” arrangemang vid Bananpiren för dess tillgänglighet.
– Aldrig tidigare har jag varit med om ett arrangemang som varit så inbjudande och öppet för oss med funktionshinder.

ANNONS
|

Therese Carlsson är 42 år gammal och lider av en bindvävssjukdom (Ehlers-Danlos syndrom) som påverkar både leder och organ. Sjukdomen innebär att hon lider av kroniskt värk och den är dessutom progressiv, vilket leder till att hon får det allt tuffare med en begränsad vardag samt att hon numera får ta sig fram via permobil.

Men Therese är även musikälskare och kontaktade arrangören ”Vi som älskar 90-talet” via sociala medier angående möjligheten för funktionsnedsatta att ta del av festivalen.

– Folk kanske tror att folk i permobil endast vill sitta hemma i mjukisbyxor och lyssna på dansband men jag vill fortfarande ta vara på livet och njuta av det till fullo, säger Therese Carlsson.

ANNONS

I jämförelse med tidigare evenemang Therese tagit del av från permobilen, var sikten för uppträdandena god och hon kunde njuta av uppträdanden från gamla storheter som Scooter och Haddaway. Med handikappanpassade bajamajor och en personal som ständigt var behjälplig och närvarande hyllar hon arrangören.

"Kontakta arrangören och fråga om tillgängligheten"

– Vid andra evenemang jag varit på har det känts som man varit där som ett undantag, lite ovälkommen. Mycket ska vara handikappanpassat men är inte genomtänkt till fullo. Man måste exempelvis ofta kliva ur permobilen för att kunna låsa en toalett, säger Therese Carlsson.

Vidare uppmanar Therese andra personer med funktionsnedsättning att i fortsättningen kontakta konsert- och festivalarrangörer för att framföra frågor eller råd angående tillgängligheten på evenemangen.

– Folk ska inte behöva isolera sig själva i onödan. Kontakta arrangören och fråga om tillgängligheten för funktionsnedsatta och framför förfrågningar om de kan tillgodose ens behov. Livet ska inte behöva vara över bara för att man är funktionsnedsatt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS