Fem av sju inte längre misstänkta

ANNONS
|

De två återstående killarna, som båda är över 15 år, är fortfarande aktuella i förundersökningen om den mycket grova misshandeln av 61-årige Carl-Eric. Han blev den 18 mars i år nedslagen och svårt sparkad på Kortedala torg.

- För de två kvarstår misstankarna. Övriga fyra som är över 15 år är inte längre misstänkta. Beträffande den 14-årige killen har socialtjänstens utredning slutförts, säger kammaråklagare Carl-Henrik Andersson till GP.

Onsdagen 28 mars tog polisen in de sju pojkarna till förhör. Sex av dem (födda 1996) frihetsberövades, medan den yngste togs om hand av socialtjänsten.

Söndagen 1 april häktades fyra av killarna. Brottsrubriceringen ändrades från mordförsök till synnerligen grov misshandel.

ANNONS

Fredagen 13 april hade alla sju pojkarna fått plats på olika ungdomshem.

I slutet av maj framkom att fem av de sju misstänkta efter definitiva beslut i förvaltningsrätten inte längre ansågs behöva vård på institution.

Pojkarna återgick till Hjällboskolan där de avslutat vårterminen utifrån en strikt handlingsplan. Enligt planen har en anhörig till respektive pojke varje dag lämnat och hämtat i skolan. Vårdnadshavarna har vid skoldagens slut fått rapport från skolan om hur skoldagen förlöpt.

ANNONS