Felicia, 23, attackerades av främmande man på gatan

Flera personer blev vittnen till hur en man slog en ung kvinna i ansiktet med knytnäven mitt på gatan i centrala Göteborg på onsdagen. Misshandeln avbröts dock snabbt, tack vare ett vittne. Enligt offret, Felicia Törnqvist, har mannen trakasserat henne på hennes frisörsalong under lång tid. – Han har varit hotfull tidigare, och liksom gått emot mig. Men jag trodde aldrig att han skulle bli våldsam, säger 23-åringen till GP.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 12 på onsdagen som polisen fick larm om en pågående misshandel. Fleravittnen kunde kort därefter berätta förGP atten man slagiten ung kvinna rakt i ansiktet med knytnäven. Honskrek på hjälp och en förbipasserande man ingrep. Den våldsamma mannen brottades ner och hölls fast.

– Personen som ingrep var ledig idag men arbetar annars som väktare. Han höll fast den misstänkte tills vi kom till platsen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman i Region Väst.

Något senare fick väktarenhjälpav ytterligare en förbipasserande man, som hjälpte till att hålla fast den misstänkte kvinnomisshandlaren i väntan på att polis.

ANNONS

– Det var läskigt, man blir helt skakig, berättar en av de ingripande männen för GP.

Mannen som hölls fast omhändertogs på platsen av polis, och är i nuläget förutom misshandeln misstänkt för fylleri.

Han har enligt offret, Felicia Törnqvist, trakasserat henne under långt tid.Det började innan juloch sedan dess har hon fått mer eller mindre regelbundna besök på hennes frisersalong i centrala Göteborg.

– Han står här utanför och skriker hora, pekatfinger och har tagit på sig själv.Ibland kommer han flera gånger i veckan, ibland har det gått två veckor emellan, säger Felicia, som berättar att hon numer oftast jobbar med låst dörr och att hennes pojkvän får komma och hämta henne från jobbet.

– Vid vissa tillfällen har jag varit så rädd att jag gått in till pizzerian här bredvid, säger hon.

Enligt Felicia är mannen helt okänd för henne. Han dök upp en dag när hon städade inne i salongen.

– Han stod där och visade med fingret att jag skulle snurra runt, typ visa min rumpa för honom. Och då gick jag ut och frågade vad han gjorde, sa till honom att han var gammal nog att vara min morfar och frågade om han skulle bete sig såhär mot sina barnbarn också. Då blev han jätteargoch sa att han hade rätt att göra vad han ville. Sedan dess har han kommit hit, han verkar tycka det är roligt, säger Felicia.

ANNONS

Hon har flera gånger konfronterat mannen, säger hon,och vid ett tillfälle gick hon in till polisstationen i närheten.

– De sa att jag behövde fota honom, så det har jag gjort flera gånger. Men jag polisanmälde inte, det borde jag förstås ha gjort. Han har varit hotfull tidigare, och liksom gått emot mig.Men jag trodde aldrig att han skulle bli våldsam, det har aldrig hänt förr.

I dag stod hon och städade, berättar hon, när mannen plötsligt dök upp utanför fönstret.

– Han pekade finger åt mig och jag såg genom fönstret att han sa något så jag gick ut och konfronterade honom."Vad gör du? Kan du sluta?" frågade jag, och då boxade han till mig i ansiktet. Jag blev jättechockad, började gråta, men som tur var fanns flera personer som kunde hjälpa mig i närheten.


    Felicia efter misshandeln. Foto: Privat.
Felicia efter misshandeln. Foto: Privat.

När GP pratar medFelicia har hon precis varithos tandläkaren.

– Jag fick en fläskläpp när han slog till mig, och jag tror tänderna klarade sig menjag blöder i munnen.

Hon har också varit på förhör hos polisen om händelsen.

– Det är bara så hemskt för de sa atthan kommer släppas efter åtta timmar. Polisen beklagade att det skulle bli så.

Polisens presstalesman Christer Fuxborg poängterar vikten av att anmäla händelser och dokumentation.

ANNONS

– Det är lite synd att man ibland kanske bagatelliserar saker, för anmälningar ger oss något att jobba vidare på. Man kan känna att det tar tid innan det händer något, men det är nog så viktigt.Hade hon gjort en anmälan tidigare kanske han hade blivit kallad till förhör och då insett allvaret i beteendet. Handlar det om fjärde eller femte anmälan hade kanske mannen blivit gripen och anhållen.

ANNONS