Farligt utsläpp var regnvatten

Ett stort pådrag sattes igång på fredagen efter larm om ett utsläpp av farligt ämne i Skandiahamnen i Göteborg. Detta visade sig dock inte stämma. – Det man trodde var en läcka är troligtvis regnvatten, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS
|

Klockan 14.45 på fredagseftermiddagen kom ett larm om utsläpp av farligt ämne till räddningstjänsten i Storgöteborg. Enligt räddningstjänsten handlade larmet om en misstänkt läcka från en container på Skandiahamnens område.

– Det är polyaminer som läckt ut och det är ett frätande ämne, sa Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg inledningsvis.

Räddningstjänsten spärrade av säkerhetsskäl av ett område på hundra meter runt om containern. Containern lyftes över i ett uppsamlingskärl för att begränsa utsläppet men strax efter klockan 16 kunde man blåsa faran över.

– Det lutar åt att det är ett falsklarm.Det man trodde var en läcka är troligtvis regnvatten så vi har avbrutit insatsen och är på väg hem, säger Dan Lindqvist.

ANNONS
ANNONS