Familjen fick jättespindel med maten

Torsdagsmiddagen var i full produktion när Jessika Ljungdahl kom hem till huset i Lerum. Men i burken med vattenkastanjer låg en ovälkommen gäst.
– Illamåendet kom direkt, säger Jessika till GP.

ANNONS
|

Det vankades kycklinggryta hemma hos Jessika Ljungdahl i torsdags kväll. Sambon Thomas Svensson var i full fart med förberedelserna, men kom minst sagt av sig när han öppnade burken med vattenkastanjer av märket Ica Asia.

– Han öppnade den och kastade den ifrån sig direkt, berättar Jessika Ljungdahl.

I burken låg nämligen en stor, död, exotisk spindel, vilket Aftonbladet var först att berätta om.

– Jag kom in i köket och såg på ganska långt håll att det var något mörkt i burken. När jag kom närmare såg jag att den låg där på rygg. Så som de gör när de är döda, säger Jessika Ljungdahl till GP och fortsätter:

ANNONS

– Illamåendet kom direkt. Spindlar är ju obehagliga i vanliga fall men att den var så stor och låg i maten. Benen var ju som krabben.

Har spindeln kvar

Paret vet fortfarande inte var det rör sig om för spindelart.

Har du fått tillbaka aptiten än?

– Haha. Det var lite jobbigt i torsdags. Då mådde jag lite illa när vi satt och åt.

Men det blev middag trots allt – en spindelfri sådan. Paret beslöt sig för att slänga spindeln illa kvickt, men ändrade sig när nyfikenheten tog över.

– När jag slängde den lade jag den i två hundbajspåsar och knöt ordentligt. Men sedan tog vi fram den och sparade den. Ica ville ha informationen på burken, så jag har fortfarande kvar spindeln också, säger Jessika Ljungdahl.

Ica: "Beklagar det inträffade"

– De på Ica reagerade likadant som mig. De tyckte det var fruktansvärt äckligt såklart. De ville ha all information som fanns på burken för att se till att det aldrig händer igen, berättar hon.

Och familjen kommer inte bojkotta kedjan trots den obehagliga upptäckten.

– Nej, nej, verkligen inte. Jag förstår ju att det inte är deras fel. Man kan ju inte bojkotta affären för en sådan här grej, säger Jessika Ljungdahl.

ANNONS

Linda Timsäter, pressansvarig vid Ica, meddelar under lördagskvällen att det för tillfället är svårt att svara på exakt hur spindeln hamnade i burken.

– Men vi beklagar att det inträffade, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS