Fackeltåg mot våld i dag

ANNONS
|

- Vi måste visa våra barn att det som händer inte är okej. En manifestation kan dessutom fungera som stöd till de anhöriga, säger Therese Hallqvist i Länsmansgården.

Den 36-åriga trebarnsmamman har bott i området hela sitt liv, först i norra Biskopsgården och nu i Länsmansgården. Till vardags arbetar hon som undersköterska på ett äldreboende i västra Göteborg.

Det var på måndagskvällen, när hon såg polisuppbådet och avspärrningarna, som tanken väcktes. Tillsammans med några väninnor i området startade Therese en facebook-grupp.

- Nu fick det vara nog. Vi måste göra något, sa jag och väninnorna.

Samling är planerad till klockan 18.00 utanför Vårvindens fritidsgård i Länsmansgården.

ANNONS

Dessutom går ytterligare ett fackeltåg, från Majorna. Samlingen blir vid Älvsborgsbrons landfäste klockan 16.45.

Fackeltåget från fastlandet går över bron upp till Länsmanstorget där deltagarna tänder facklorna hos dem som väntar där.

Därefter går alla i samma tåg ned till Vårväderstorget och tillbaka till kyrkan vid Länsmanstorget.

En av initiativtagarna är Matilda Brinck-Larsen som bor i Majorna och jobbar som skolkurator på Landamäreskolan i Länsmansgården.

–Vi vill visa de boende i Biskopsgården att de inte är ensamma i sin kamp mot våldet. Nu har de blivit drabbade av detta oerhört tragiska dåd. Men det begås våldsbrott i hela vårt samhälle och detta drabbar inte bara dem utan alla, säger Matilda Brinck-Larsen.

ANNONS