Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Förseningar i spårvagnstrafiken

Det är förseningar i spårvagnstrafiken i Göteborg efter ett stopp i närheten av Polhemsplatsen. – Just nu är det är förseningar i hela spårvagnstrafiken på upp till 20 minuter, säger Martina Andersson., vid Västtrafiks störningsjour.

Förseningarna orsakades av ett arbetsfordon som stod still på ett av spåren i närheten av Polhemsplatsen. Enligt Västtrafik handlar det om en spårvagn som arbetade med att mäta spåren eller luftledningarna som drabbades av någon form av fordonsfel.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är lite rörigt, det är ett arbetsfordon som står still vid kurvan efter polhemplatsen, säger Martina Andersson, vid Västtrafiks störningsjour. 

Trafiken stod inledningsvis helt still men nu ska det rulla sakta igen. 

– Spårvagnstrafiken stod helt still mellan Brunnsparken och Ullevi. Just nu är det är förseningar i hela spårvagnstrafiken på upp till 20 minuter, säger Martina Andersson. 

Två linjer skonade

Linje 6 och 8 är de enda spårvagnarna som inte drabbats av förseningar. All busstrafik har dirigerats om av trafikledare och ska inte ha påverkats av stoppet. 

Alla linjer kör vanlig väg men enligt Västtrafik kan det ta längre tid att komma fram. Under stoppet fick många passagerare kliva av spårvagnarna och ta sig vidare till fots. 

– Fördelen med att bo i Göteborg är att man kan kliva av och gå runt hörnet så finns det förmodligen någon annan spårvagn eller buss man kan ta, säger Martina Andersson.

Mest läst