Försökte hjälpa påverkad kvinna - knivskars i halsen

Strax efter klockan två under torsdagsnatten larmades polisen till Burger King på Järntorget efter att en man knivskurits i halsen.

ANNONS
|

– Vi fick larm att en person blivit knivskuren och förlorat medvetandet efter ett bråk på Burger King, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.

När polis kom till platsen hade en man i 20-årsåldern blivit knivskuren i halsen. Han ska ha haft en rejäl skada som personer på platsen försökte lägga tryck på. Den skadade mannen fördes i ambulans till Sahlgrenska Sjukhuset med oklara skador.

Två personer pekades ut som gärningsmänvarav en, en man i 30-årsåldern, fortfarande är kvar på platsen. Den andra gärningsmannen sprang från platsen och är ännu inte gripen. Mannen som flydde från platsen ska enligt uppgifter från vittnen varit den som hade en kniv.

ANNONS

En förundersökning gällande grov misshandel alternativt dråpförsök har inletts.

Under fredagsmorgongen var den knivskurne mannens tillstånd fortfarande allvarligt.

– Tillståndet bedöms som allvarligt i nuläget, säger Lisa Räng, presskommunikatör på Sahlgrenska Sjukhuset.

GP har pratat med ett av vittnena, 20-åringens flickvän, som var med på platsen.

– Det var en tjej inne på Burger King som var väldigt påverkad och vinglade runt inne på restaurangen. Sedan kom det fram två män och började dra i henne, säger hon.

Männen ska sedan ha börjatta på kvinnans kropp och försöka tvinga med henne ut från restaurangen. Då reagerade kompisgänget.

– Viförklarade för henne att vi kunde hjälpa henne att komma hem och att hon inte behövde gå med dem. Då började männen skrika och försökte tvinga med henne genom att drai henne.

Utanför Burger King fortsatte sedan diskussionen, och männen vägrade att lämna kvinnan i fred, trots att hon vid upprepade tillfällen sagt att hon inte ville följa med.

– Hon sa "jag vill inte, hjälp mig" flera gånger.

När vännerna sa till männen att de skulle låta henne vara, sa de bara att "hon ska med oss" och "vi vill lära känna henne". Sedan tog en av männen upp en kniv.

ANNONS

– Han bara högg. Allting gick så fort. Sedan sprang han, säger 20-åringens flickvän till GP.

Strax innan lunch på fredagen vaknade den skadade mannen efter att ha opererats i flera timmar. Flickvännen har varit med honom på sjukhuset hela natten och vakat.

– Han är vaken och mår hyfsat bra, han har precis vaknat, säger hon.

ANNONS