Försök till mordbrand på socialkontor

ANNONS
|

Natten till tisdagen blev orolig i Göteborgs östra stadsdelar med flera bilbränder och byggnader som sattes i brand.

Vid 23.40-tiden på måndagskvällen fick räddningstjänsten två larm nästan samtidigt. Rutor var krossade i en förskola på Skolspåret respektive socialkontoret på Hjällbo Lillgata. Enligt räddningstjänsten hade någon slängt in brinnande papper i byggnaden. Polisen hittade också tändvätska på platsen.

– Eftersom att spridingsrisken var mycket stor rubriceras händelsen som försök till mordbrand, säger Sven Persson, biträdande vakthavande befäl hos polisen.

Polisen ska genomföra en teknisk undersökning under förmiddagen vid Hjällbo Lillgata.

Maria Reinholdsson, områdeschef på stadsdelsförvaltningen i Angered, berättar att det som inträffat inte hör till vanligheterna.

ANNONS

– Nej, inte på det här viset. Vi har haft inbrott i lokalen men att man har gått in och ägnat sig åt skadegörelse och tänt eld, det har vi inte varit med om tidigare, säger hon.

– Det är så tråkigt för stadsdelen och dess invånare.

Vad händer nu för er del?

– Vi kan inte göra annat än att jobba som vanligt här på kontoret. Sen är nästa fundering om vi ska ut och mobilisera föräldrar och hur vår kontakt med invånarna ser ut.

Bilbränder

Under måndagskvällen fick räddningstjänsten också ta hand om tre bilbränder i nordöstra Göteborg (Hammarkullen och Skolspåret) medan en containerbrand bekämpades i Frölunda. Räddningstjänsten fick även rycka ut till en skogs- och risbrand i Lundby.

Klockan 03.32 försökte någon elda i Bläseboskolan i Hjällbo. En flaska med brännbart innehåll hittades invirad i en gardin.

Strax före 4-tiden på tisdagsmorgonen brann en bil av okänd anledning i Hjällbo.

ANNONS

Polisarbetet stördes

Enligt polisen har många ungdomar rört sig i de akuella områdena under natten. Vid några av händelserna har räddningstjänsten och polisens räddningsinsatser störts.

Klockan 01.17 kastade ungdomar ner bildäck och en bensindunk mot polispatruller. En yngre man medtogs för provtagning då denne visade tydliga tecken på drogpåverkan. Mannen misstänks nu för försök till våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott.

Ingen person är gripen för nattens händelser.

ANNONS