Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

stream-binary
Bild: Stefan Berg

Följ debatten om Västlänken på GP.se

GP:s granskning av Västlänken har väckt stora reaktioner. Nu är det dags för åsikterna att verkligen ta plats. På fredag möter kommunens och regionens viktigaste politiker sina meningsmotståndare för en debatt i GPTV.

Under två veckors tid har Göteborgs-Posten granskat Västlänken. Med utgångspunkt i ett antal påståenden har våra reportrar Michael Verdicchio och Stefan Bjarnefors guidat läsarna i olika frågor kring Västlänken. Gensvaret har varit stort.

– Responsen från läsare har varit stor och det visar att frågan fortfarande är högaktuell för göteborgarna, säger Johan Sköld, nyhetschef på Göteborgs-Posten.

LÄS MER: Så kommer Göteborg se ut när Västlänken byggs

Ordnar debatt

På fredag växlar vi därför upp ytterligare. GP ordnar en debatt där starka företrädare från båda sidor möts. Bland deltagarna finns Ann-Sofie Hermansson (S), Johnny Magnusson (M), Martin Wannholt (Demokraterna) och Theo Papaioannou (Vägvalet).

– Västlänken, och hela västsvenska paketet, är positiva investeringar för Göteborg. Jag pratar gärna om hur vi nu bygger en ännu bättre stad, säger Ann-Sofie Hermansson om GP:s kommande debatt.

– Härligt att GP öppnar upp för debatt. För att Göteborg ska kunna växa som en attraktiv stad behövs utbyggd och snabb kollektivtrafik. Inte ett politiskt prestigeprojekt som Västlänken, säger Martin Wannholt, politisk vilde och grundare av nya partiet Demokraterna.

En annan deltagare som är med är Carina Bulic, från nätverket Skona Göteborg. GP söker också personer som engagerat sig på jasidan för Västlänken. Fler gäster kan tillkomma.

LÄS MER: Därför granskar vi Västlänken

"Hur går vi vidare nu?"

Förutom att debattera om Västlänken är bra eller dålig, nödvändig eller onödig så kommer också framtida satsningar på kollektivtrafik debatteras. Dessutom kommer deltagarna att diskutera hur och varför frågan har blivit så infekterad, och så blickar vi framåt med frågan: Hur går vi vidare nu?

Debatten kommer att sändas live från en studio och kan följas på GP.se klockan 12.00 på fredag, den 16 mars. Moderator är GP:s Karin Jansson. Vid sin sida har hon GP:s politiska reporter Arne Larsson.

– Efter debatten hoppas jag att våra läsare kommer att känna sig mer insatta i vad projektet faktiskt innebär, men också ha en större förståelse för varför Västlänken under flera år varit en så pass het fråga i Göteborg, säger hon.

Läs mer om GP granskar Västlänken
Mest läst