Får hård kritik för uppblåsbara idrottshallen

ANNONS
|

Inköpet klubbades av politiker under våren 2014. Enligt David Lega (KD), andre vice ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden, var allianspartierna kritiska redan då.

–Det här var en katastrofal idé från början och det varnade vi för. Men de rödgröna ville smälla upp det här snabbt inför valet. Det är inte ett okej sätt att använda medborgarnas pengar på, säger David Lega.

Han tycker att pengarna hade kunnat användas bättre genom att hyra in sig i de befintliga sporthallar som redan fanns, i väntan på en permanent lösning.

–Det värsta är ju att det är det man börjat göra nu i efterhand när man upptäckt hur dåligt den här hallen funkar. När man redan slösat åtskilliga miljoner helt i onödan. Det var bortkastade pengar från början, säger David Lega.

ANNONS

"Blev inte som vi trodde"

Enligt Staffan Lindström (S), förste vice ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden är man medveten om kritiken. Själv satt han dock inte i nämnden när det första beslutet fattades.

–Vad jag vet så resonerade vi som så att det var bättre med en ersättningshall än ingen hall alls. Sen är det synd att det inte blev så bra som vi trodde, säger Staffan Lindström

Samtidigt är det ganska mycket pengar ni lagt på detta?

–Det är klart, det hade varit bättre om vi lagt pengar på något folk var nöjda med. Men det kunde vi ju inte veta i förväg.

Ordförandensjälvkritisk

Även Bettan Andersson (V), ordförande i idrotts- och föreningsnämnden slår ifrån sig kritiken. Hon var med när beslutet fattades.

–Det är klart att man i efterhand kan vara självkritisk, den är inte tillräckligt bra. Men man hade ett akut behov av en hall i Backa och det här var en tillfällig lösning som vi tänkte att vi skulle få nytta av i andra delar av staden också, säger Bettan Andersson.

Enligt Andersson var tanken från början att man skulle kunna flytta och återanvända hallen i andra delar av staden när behovet uppstod. Planer som i dag skrotats efter kritiken – nu ska man i stället se över om hallen kan säljas. Bettan Andersson håller inte heller med David Lega i hans kritik om att hallen var ett sätt att fjäska för väljarna.

ANNONS

–Det är möjligt att Kristdemokraterna arbetar så, men så bedriver inte vi politik. Jag är inte medlem i något populistiskt parti, säger Bettan Andersson.

ANNONS