Fängelse för BMW-ligans ledare

ANNONS
|

Det var i slutet av maj i år som polisen slog till mot ett stort antal adresser i Västra Götaland. Det gjordes också flera husrannsakningar, exempelvis i Bandidos lokal i Marieholm.

Ett tiotal personer greps, misstänkta för delaktighet i en serie smash and grab-kupper i Västsverige, bland i Skövde, Göteborg, Mölndal, Älvängen, Floda och Mölnlycke. Bytet vid inbrotten, bland annat avancerad hemelektronik, kläder, smycken och klockor, värderades till närmare sex miljoner kronor.

Vid de spektakulära inbrotten användes BMW-bilar och andra snabba och tunga fordon som murbräckor för att forcera butikernas stöldskyddade entréer.

I går föll domarna mot de sammanlagt tio personer som åtalades efter stöldturnén i våras. Huvudmannen, en 35-åring från Hisings Backa, fälldes för grov stöld och häleri och dömdes till tre år och sex månaders fängelse. Mannen ingick också i den gruppering som kallas gamla BMW-ligan.

ANNONS

Det gjorde också den 37-årige göteborgare som igår även han fälldes för grov stöld och häleri. 37-åringens straff: ett år och två månader bakom galler.

Ytterligare tre åtalade döms till fängelse. Dels en 25-åring från Biskopsgården, dels en 34-åring från Backa. De ska nu avtjäna 2,5 år respektive elva månader. Den tredje mannen är en 31-åring från centrala Hisingen. Han fälls för olaga hot, grov stöld, häleri och skadegörelse och döms till två år och tre månaders fängelse. 31-åringen anses vara en av de ledande personerna i Bandidos i Göteborg.

Enligt polisen är flertalet av de åtalade på ett eller annat sätt associerade till den organiserade gängbrottsligheten i Stor-Göteborg.

De övriga åtalade, däribland en 22-årig kvinna från Lerum, fälls för häleri. Alla får villkorliga domar, i några av fallen i kombination med samhällstjänst.

ANNONS