Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild: Pressbild och Jonas Lindstedt.
Bild: Pressbild och Jonas Lindstedt.

Experten: De rättar ett fel med ännu ett fel

Andrea Sundstrand på Stockholms universitet är docent i offentlig rätt med särskilt fokus på offentlig upphandling. Hon menar att det faktum att ett offentligt bolag väljer att helt enkelt bortse från det som både förvaltningsrätten och kammarrätten kommit fram till är anmärkningsvärt.

– Det är domstolstrots naturligtvis, att inte följa vad domstolarna säger. Dessutom väljer den upphandlande myndigheten här att gå vid sidan av systemet och göra en olaglig direktupphandling.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS OCKSÅ: EM i ridsport: Got Event gick emot domstolsbeslut

Got Events argument, om att de juridiska turerna riskerade hela mästerskapets genomförande, ger inte Andrea Sundstrand särskilt mycket för.

– Då kan jag säga att jag väljer att inte betala skatt och att istället åka till Mallorca. Det är samma goddag yxskaft-argument. Det är ju de som gjort fel, enligt domstolen, och nu rättar de ett fel med ännu ett fel. Det tycker jag är allvarligt.

LÄS OCKSÅ: Utgifterna för EM kommer att öka

De Grondslags, det nederländska bolaget som begärde att tilldelningen skulle prövas av förvaltningsrätten, borde ha goda möjligheter för att gå vidare i frågan, enligt Andrea Sundstrand.

– De har en mycket god grund för en skadeståndstalan i alla fall, säger hon.

LÄS OCKSÅ: KRÖNIKA: Got Event valde att blunda och gasa

Läs mer om EM i Ridsport
Mest läst