Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

Europaresenär på tuktuk gör stopp i Göteborg

Ikväll anländer engelsmannen Callum Fairhurst till Göteborg på sin tuk tuk. Det är hans åttonde stopp av de totalt 28 länderna han ska besöka. Syftet är att samla in pengar till en välgörenhetsfond för sin bror som dog i cancer.

21-åriga Callum Fairhurst upptäckte tuk tuk:s när han var på en resa till Indien. Han blev genast förtjust i fordonet och köpte en själv. Nu är det med den tuk tuk:en han ska resa genom 28 länder i Europa under sommaren, med Göteborg som ett av stoppen. 

– Alla ler och skrattar när de ser den. Det är så ovanligt med tuk tuk:s i Europa. Den gör det lättare att träffa och prata med människor. Den går också långsammare än en bil så jag får se mer när jag kör, säger Callum Fairhurst. 

Samlar in pengar till fond

Under sin resa vill han samla in pengar till Liam Fairhurst Foundation, som är en fond till minne av hans bror som avled i cancer. Men det är inte den enda anledningen till att han gör sin resa. 

– Jag vill ha en underbar sommar och resa runt i Europa. Sedan brexit-omröstningen har jag känt att jag vill utforska allt underbart som finns i Europa, säger Callum Fairhurst. 

Det var nu drygt tre veckor sedan han lämnade sitt hem i Cambridge, England, på sin tuktuk. När han skulle resa fick han många reaktioner från sin omgivning. 

– Mina vänner var exalterade över att jag skulle åka. Många av dem skulle åka med en bit och jag har många vänner i olika länder som jag möter på vägen. Min familj var förvirrade. Men de har blivit vana vid mina tokigheter, säger han. 

Har 19 länder kvar

I skrivande stund har Callum Fairhurst. hunnit besöka Storbritannien, Frankrike, Luxemburg, Belgien, Nederländerna, Tyskland och Danmark. Efter Sverige ska han vidare till Finland och sedan har han 19 länder kvar på sin lista. Men ikväll är det Göteborg han ska utforska. 

– Jag vet inte vad jag ska göra i Göteborg. Du kanske kan berätta det för mig? Jag har bara en dag här sedan fortsätter jag resa till Stockholm imorgon. 

 

Mest läst