Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Man räddad från balkong under kylskåpsbrand

Vid tvåtiden på torsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten om en brand i Kallebäck. Väl på plats fick de rädda en man från en balkong på fjärde våningen.
– Det brann i ett kylskåp, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

Kvart över två inkom ett larm om en brand i Kallebäck. Det brann i ett kylskåp i en lägenhet på fjärde våningen med kraftig rökutveckling som påföljd.

– Väl på plats så utför vi en kontroll, och då står det en person på en balkong. Då plockar vi ner den personen, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Personen är nu förd till sjukhus med ambulans. Enligt Sahlgrenska rör det sig om en man i 90-årsåldern med lindriga skador som nu vårdas på sjukhuset.

Räddningstjänsten lyckades släcka branden en stunden senare och den har inte spridit sig till några övriga lägenheter i byggnaden.

ANNONS

– Vi håller på med efterarbete så det inte börjar brinna igen, säger Dan Lindqvist.

Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen till 16-tiden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS