Elledning nedriven i Göteborg

Någon form av elledning ska ha blivit nedriven längs Aschebergsgatan i centrala Göteborg.

ANNONS
|

Polisens presstalesperson Christer Fuxborg berättade kort efter händelsen att det enligt larmet handlade om något form av tak som hade lossnat och dragit ner en elledning. I samband med det ska en person eventuellt ha klämt en tumme.

Lars Larsson är LC-ledare på räddningstjänsten i Storgöteborg och berättar att det ska handla om en vajer och en elledning som en lampa har varit i fäst på något sätt har rivits ner.

– Larmet kom in 16.18. Vi är på plats och flyttar en del saker åt sidan. Det finns också ett byggbolag som är där och jobbar och vi inväntar nu att personal därifrån ska komma och åtgärda det här, berättade Lars Larsson en stund efter händelsen.

ANNONS

Anders Westerlund, teamledare på SOS Alarm berättar att en akutbil och en ambulans larmades till platsen. Vid 16.45-tiden hade ambulansen lämnat platsen utan att ha tagit med sig någon person i behov av vård.

– Akutbilen är fortsatt kvar och gör en bedömning, men i nuläget finns det inga uppgifter gällande att någon är skadad, berättade Anders Westerlund vid 16.45.

Enligt SOS uppgifter berättar Westerlund att elledningen gav vika i samband med att ett tak skulle lyftas loss vid platsen.

Vid 17-tiden hade räddningstjänsten lämnat platsen.

– Vi har lämnat, vad som görs på platsen vet jag inte, men byggbolaget som arbetar där har kontaktats och även kommunens gatukontor har informerats.

ANNONS