På med regnstället, för i veckan blir det regn.
På med regnstället, för i veckan blir det regn. Bild: Stefan Berg

Efter sommarvärmen – regn att vänta i veckan

Hoppas ni hunnit njuta något av det fina helgvädret, för till veckan blir det nämligen regn.

ANNONS
|

Helgen har bjudit på sommarvärme i Göteborg, men temperaturer upp emot 20 grader. Men redan på måndagen ser det ut att bli sämre igen.

– Det kommer in ett område med regn på måndagsmorgonen. Sedan på eftermiddagen kommer det att klarna. Då blir det växlande molnighet med blåst och kanske någon lokal skur, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Det ostadiga vädret kommer sedan hålla i sig under resten av veckan. Man kan vänta sig en del sol, men skurarna förväntas också dyka upp med jämna mellanrum. Kallare luft beräknas också dra in.

– Det handlar om temperaturer på tio till tolv grader när det är sol. När det drar in regn blir det kanske bara sju–åtta grader, säger Per Holmberg.

ANNONS

Ostadigt till helgen

Nästa helg väntar Valborgsmässoafton och Första maj, och inte heller då lär vi få uppleva någon riktigt vårvärme.

– Jag ser bara att det fortsätter med det här ostadiga vädret. Jag ser inget långvarigt bra väder, utan det ser ut att vara lite fram och tillbaka, med regn som passerar.

När värmen väl kommer tillbaka kan Per Holmberg inte se i sina prognoser.

– Jag ser inga tecken på att det kommer tillbaka en sån värme som vi haft, utan det blir lite kallare nu med tio–tolv grader när det är sol, och ännu lite kallare när det är regn och moln.

Bäst att ha regnstället förberett med andra ord.

ANNONS