Efter reaktionerna – Lucia kommer till Nordstan

ANNONS
|

För så måste det väl ändå bli av onsdagens och torsdagens alla reaktioner att döma?

Onsdagens sena besked att det inte blir någon Göteborgs Lucia i år skapade reaktioner av alla slag. Några av dem nådde också GP:s redaktion och vissa hade svårt att acceptera ett sådant beslut.

Givetvis kommer det att förekomma diverse olika luciatåg på olika ställen i och runt Göteborg från och med fredag (sista skol- och arbetsdagen) fram till och med själva luciadagen den 13 december.

ANNONS

- Vi har fullt program under fredagen, säger Hasse Nylén, lärare för Kortedala musikklasser.

Under fredagen ska skolans 50 musikelever genomföra mellan 12 och 14 luciatåg (Hasse Nylén var inte säker på det exakta antalet) hos företag, i skolor och äldreboenden.

- Men det riktiga luciatåget är på söndag i Bergsjöns kyrka, berättar han.

Det är en stor kyrka som är öppen för Bergsjöns alla invånare, oavsett bakgrund och religion. Klockan 17.00 är det dags för den stora föreställningen. Alla andra luciatåg fram till dess kan ses som repetitioner.

Vem ska vara Lucia i Nordstan?

- Jag har ingen aning. Det får tjejerna i nian snacka ihop sig om. Det skiftar mellan de olika tågen i demokratisk anda. Men jag vet att hon som är Lucia i det stora tåget på söndag heter Kajsa, säger Hasse Nylén.

Då får vi trots all turbulens ett smakprov av "Natten går tunga fjät", kanske med ett litet inslag av göteborgsk intonation.

ANNONS

ANNONS