Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Efter kritiken – nu stoppas Londonresa

Intraservices förvaltning ville genomföra en resa till London. Nu stoppar nämndens politiker resan eftersom man inte kan visa tillräckligt underlag för resan.

Efter den skarpa kritiken mot intraservices resor bestämde politikerna i nämnden att förvaltningsdirektören Nisse Waldefeldt inte längre får fatta beslut om utlandsresor. Det innebär att alla resor till utlandet ska upp till nämnden för beslut.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I januari hålls BETT-mässan i London där skolfrågor står på agendan med bland annat seminarier och skolbesök. Researrangör är kommunala Center för skolutveckling. Intraservices förvaltning ville skicka en medarbetare på resan men inget program för de fyra resdagarna kunde visas upp. Därmed valde nämndens politiker att inte att inte godkänna resan.

– Inget program fanns för resan och svaret från förvaltningen var att Center för skolutveckling inte har gjort det ännu. Innan de har gjort det vill vi inte fatta något beslut.

Tiden är knapp för beslut

Sannolikheten är stor att resan inte kommer att bli av. Senast den 30 november måste anmälan till resan komma in. Eftersom nästa nämndmöte är först i december så skulle det behövas ett ordförandebeslut från Tord Karlsson för att resan ska bli verklighet.

– Eller så kommer den brinna inne, säger han.

För att Tord Karlsson ska fatta beslutet så vill han vara enig med nämndens vice ordförande, moderaten Monika Beiring.
– Då ska vi överens. Det här är inget jag tar strid för. För att det ska ske så ska allt vara fullständigt glasklart.

"Ett tämligen enkelt beslut"

Monika Beiring menar att hon för en vecka sedan påpekade att program saknades för resan.
– Det var ett tämligen enkelt beslut. Vi har varit tydliga. Jag tog upp just denna punkt i presidiemötet veckan innan. Trots det kommer ärendet upp utan program, säger hon och fortsätter:

– Jag vet inte hur det fungerat förut i Intraservice men jag kommer kräva ordning och reda.

Ytterligare en resa var uppe för beslut när nämnden för intraservice sammanträdde. Under slutet av november ska fyra tjänstemän på intraservice åka till Nederländerna för att studera "implementering av välfärdstekniker". Resan kostar runt 7 500 kronor per person och kostnaden betalas av stadsledningskontoret. I programmet finns förutom möten kring välfärd även en frivillig cykeltur i Amsterdam och ett gemensamt restaurangbesök på kvällen.

Mest läst