Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Dubbeldäckare körde in i Världskulturmuseet

En buss kolliderade med Världskulturmuseet i Göteborg på onsdagskvällen. Tre personer skadades lindrigt i olyckan. – Det är en dubbeldäckare som har kört in i byggnaden, säger Joakim Hallin vid räddningstjänsten.

Strax innan klockan åtta på onsdagskvällen larmades polis och räddningstjänst till Korsvägen efter att en dubbeldäckad buss kört in i Världskulturmuseet. Enligt räddningstjänsten på plats ska det inte ha varit många passagerare på bussen som av oklar anledning kommit upp på cykelbanan. Enligt polisen verkar det röra sig om en olycka. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Bussen har fastnat i huset för det är ett överhäng. Man kan ju ställa sig frågan varför en så här stor buss kör på cykelbanan, men vi polis är på plats, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen. 

Både bussen och byggnaden har fått lättare skador av kollisionen. Inga människor ska dock ha ådragit sig några allvarliga skador. 

– En pojke, oklar ålder, har förts till sjukhus för kontroll med lindriga skador. Där har också anhöriga till pojken följt med, säger Ulla Brehm. 

Ytterligare två personer skadades lindrigt, men behövde inte uppsöka vård efter olyckan. 

Räddningstjänsten var på plats med tolv personer efter olyckan. Vid kvart över åtta höll de på att avsluta sin insats. Vid tidpunkten var det fortfarande oklart varför bussen tagit vägen över cykelbanan.  

– Jag vet inte riktigt vad som hände, men busschauffören har väl trott att byggnaden var högre än var den var, säger Martin Olsson vid räddningstjänsten. 

Enligt polisen ska bil- eller kollektivtrafiken inte störas av olyckan. 

Mest läst