Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Vadret.jpg
Disiga förmiddagar, soliga eftermiddagar och kvällar. Så verkar vädret bli de närmaste dagarna i och kring Göteborg. Bild: GP

Dimman lättar – då kommer värmen

Dimma, blåst och låga temperaturer – men snart vänder det. Under veckan kan Västsverige se fram emot sol och temperaturer uppåt 20-strecket.
– När dimman lättar ser det ut att bli riktigt klart och soligt väder, säger meteorologen Erik Rindeskär.

Tisdagen bjuder inte på några sommartemperaturer och göteborgarna får nöja sig med omkring tio plusgrader. För eventuella soldyrkare ser det däremot ut att bli betydligt bättre senare under veckan – även om det kan bli en del dis och dimma under förmiddagarna.

– Men sen bör det klarna upp mer och mer. På onsdagen stiger temperaturen och vi kan nog komma upp i 14-15 grader i Göteborg. När dimman lättar ser det ut att bli riktigt klart och soligt väder, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

Temperaturen stiger

Under torsdagen ser temperaturen ut att fortsätta stiga.

– Då börjar vi faktiskt få in varmare luft. Till sjöss och längst ut i kustbandet ser det ut att bli lite dimma, men inåt land ska det vara klart och soligt väder. Det gör att vi får temperaturer på 16-18 grader kring Göteborg som det ser ut. Kommer man längre inåt, bortåt Borås, kan det bli uppåt 20 grader, säger Erik Rindeskär.

Också fredagen ser ut att bjuda på goda solchanser och kring 15 grader på termometern. Åker du däremot till ostkusten kan du se framemot riktig sommarvärme och 22-23 plusgrader.

Blåser oss på värmen

Finns det några chanser att vi får det lika varmt?

– Jag tror dessvärre inte det och det beror på att vinden ligger på västerifrån. Det är också ett typiskt vårfenomen med dimma ute till havs, som delvis kommer in över Göteborg och kusten. Det är dimman och blåsten som är bovarna här, har man dimma under förmiddagen så blir det svårare för solen att värma upp vilket gör att man inte riktigt får de där höga temperaturerna, säger Erik Rindeskär.

Framåt helgen ser vädret ut att bli klart och soligt, men med något lägre temperaturer. Strax under 15 grader enligt Erik Rindeskär.

Det bli inget badväder ännu?

– Nej, då får man vara luttrad och hårdhudad.

Mest läst