Dikesmordet: Fjärde person anhållen

Ytterligare en person har anhållits efter det så kallade Dikesmordet i Angered. Totalt misstänks nu fyra personer inblandning i det brutala mordet då offret slogs ihjäl och sattes i brand. – Utredningen har gått framåt och misstankarna har i vissa delar stärkts, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson.

ANNONS
|

Fyra personer sitter nu anhållna misstänkta för medhjälp till mordet i Eriksbo i Angered för en månad sedan. Offret, en man i 30-årsåldern, hittades då död i ett dike i skogsområdet i anslutning till Lärjeån. – Han har skador som tyder på att det är ett mord, sa kriminalkommissarie Thord Haraldsson efter att mannen anträffades.

Kommissarienberättade samtidigt att offret hade utsatts för mycket kraftigt våld mot huvudet och att gärningsmannen eller gärningsmännen därefter skaha hällt bensin på honom och tänt eld.

Tre av de fyra misstänktaanhölls under dagen på tisdagen och den fjärde under eftermiddagen, enligt handlingar från Göteborgs tingsrätt. – Vi hade beslut på fyra personer som skulle hämtas in i går men vi fick bara tag i tre på förmiddagen, den fjärde fick vi tag på i går kväll, berättadeHaraldsson vid lunchtid på onsdagen.

ANNONS

Enligt Haraldsson är det ännu inte helt klarlagt om offret var död när han sattes i brand, men det mesta pekar enligt kommissarien på det.

– Han brändes sannolikt efter våldet, det är så det låter på rättsläkaren, sägerThord Haraldsson.

LÄS MER:Tre anhållna misstänkta för inblandning i dikesmordet

Anhölls under tisdagen

De fyra anhållnahar fått advokater och nya förhör hölls med flera av dem under onsdagen. – Ingen har erkänt i alla falla, så kan jag säga, berättadeHaraldsson om deras inställning inför förhören.

Vad har lett fram till gripandena? – Det har varit ett intensivt spaningsarbete den här månaden sedan brottet skedde. Vi har fått fram uppgifter som pekar i en viss riktning och där har vi jobbat på, sa Haraldsson under tisdagen och fortsatte. – Vi kan skönja ett motiv men det är inget vi går in på i dag. Som vi vet så känner de här inte varandra, det vill säga de här och offret.

Misstankarna har stärkts

De fyra personerna som misstänks för inblandning i mordet är i nuläget skäligen misstänkta för brott.

Enligt Haraldsson harmisstankarna efter att de anhöllsstärks mot åtminstone någon av dem.

– Utredningen har gått framåt och misstankarna i vissa delar har stärks. Ingen av dem har delgivits misstankar om något annat än medhjälp till mord, sedan får vi se om det kommer att förändras, säger Haraldsson.

ANNONS

Kommissarien berättar också att polisen har tagit flera föremål i beslag under utredningen. Vad det handlar om för föremål och om polisen misstänker att det kan röra sig om eventuella mordvapen vill han inte uttala sig om i nuläget.

LÄS MER:Efter dikesmordet i Göteborg – polisen söker vittnen

LÄS MER:Mordet i Eriksbo: Grovt våld och omfattande brännskador

ANNONS