Arkivbild: TT 
Arkivbild: TT 

Den som väntar på solsken - får vänta länge

Efter regn kommer solsken. Eller? I Göteborg ser det tyvärr inte ut som det på ett lång tag. Men chanser till somrigare väder kan ändå komma innan hösten drar in över staden.

ANNONS
|

Regn, regn och regn.Så blir helgens väder om man frågarErik Rindeskär, meteorologenpå Foreca.

– På fredagblir det mulet väder och regn som passerar från nordost. Det börjar någon gång på förmiddagen och hållerpå fram till midnatt. Men det kommer inte att vara ett ihållande regn, utan snarare ett skurbetonat regn, säger Erik Rindeskär.

Paraplyväder

Under i stort sätt hela helgen kommer göteborgarna att tvingas gömma sig under paraplyn då regnskurar väntas komma varje dag. Tillsammans med mulet väder och endagstemperaturer på 14 till15 grader. Men på söndagenfinnsdet, enligt Erik Rindeskär, ändå en chans till att solen tittar fram.För att sedan hålla sig undan nästan en hel vecka framöver.

ANNONS

– På måndag blir det ganska mulet och regnskurar. Det kommer att bli blåsigt också, med en sydlig vind som kan vara måttlig i tryck, säger Erik Rindeskär.

Regnet och det ostadiga vädret håller i sig och vi får tålmodigt vänta ändatill nästa fredag innan vi fårbättre väder, relativt mätt alltså.

– Fredag och lördag kan det vara uppehåll och kanske lite sol, sägerErik Rindeskär.

Hur kan det regna så här länge?

– Vi är inne den härostadiga perioden nu. I de perioderna kommer det mycket skurar. Det ser inte ut som någonvarmluft kommer framöver, utan vi får förväntaoss kring 15 grader,sägerErik Rindeskär.

Finns en gnista hopp om värme

Men även om sommarvädret tycks vara över är hösten inte här riktigtän. Höst blir det först när en dygnsmedeltemperatur på 0 till 10 grader håller i sig i fem dygn på raken.

– Det kommer inte att bli höst den närmaste perioden. Hösten brukar komma till Göteborg kring den10:e oktober. Hösten har kommit tidigt i Norrland i år, men det behöver inte betyda att den gör det i Göteborg, sägerErik Rindeskär.

Men man behöver inte ge upp hoppet om sommarvärme helt och hållet.

– Det är ingen omöjlighet. Det har varit ganska fint i september de senaste åren. Fast jag ser inget tecken på det i nuläget.

ANNONS
ANNONS