De såg plötsligt bilen jämsides

ANNONS
|

– Vi såg plötsligt bilen köra jämsides med oss på motorvägen strax före klockan fem på måndagsmorgonen. Bilen körde på fel sida om vägräcket. Den körde rakt emot den mötande trafiken, berättar Robert Tenggren.

Han var på hemväg till Göteborg från Malmö med två andra män, också i 25-årsåldern, när de fick syn på bilen parallellt bredvid sig. De tror att det var en svart pick-up-bil av något slag.

– Det var helt overkligt. Vi insåg snabbt att det skulle komma att smälla, säger Robert.

De delade upp arbetsuppgifterna mellan sig. En larmade polisen medan Robert snabbt tog upp mobilen för att filma vad som skulle hända. Strax efteråt skedde krocken de befarade.

ANNONS

– Det lät helt overkligt när bilarna frontalkrockade. Vi blev skärrade över att inte kunna göra något över huvud taget för personerna i den påkörda bilen. Vi stannade, men stod väldigt dumt till på vägen.

Killarna som var helt utan reflexer kunde inte korsa körbanan, där trafiken pågick. De kunde däremot se att fyra personer klev ur bilen och gick och satte sig på vägräcken, till synes utan livshotande skador.

Strax efter kom polis och räddningstjänst till olycksplatsen i höjd med Sandsjöbacka.

– Det var en 41-årig man som körde bilen som krockade med de fyra i andra bilen. Tre av dem fick föras till sjukhus med ännu okända skador. Dock inte av allvarligare karaktär, säger Magnus Bertholdsson, polisens presstalesman i Halland.

41-åringen, som är hemmahörande i Göteborg, behövde dock inte läkarvård. I stället fick han följa med polisen och är nu misstänkt för drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

– Han är även misstänkt för en rad andra mindre förseelser, det var bland annat några brister på bilen. Vi lämnar inga rabatter, säger Magnus Bertholdsson.

Hur långt mannen kört på fel sida av vägen vet inte polisen.

- Det vet han nog inte själv heller. Han var ordentligt påverkad när vi tog honom, berättar Magnus Bertholdsson.

ANNONS
ANNONS