Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

De räddade kvinna från att drunkna - nu hyllas de som hjältar

När en kvinna låg hjälplös i vattnet, tvekade inte Jonas och sonen Pontus Edvardsson på att rycka in och rädda henne. Nu hyllas de efter hjälteinsatsen. – Hade inte vi kommit med båten hade hon drunknat, berättar Pontus Edvardsson om händelsen.

När Pontus, 20, och Jonas Edvardsson, 49, var ute på tur med deras båt vid Röda Sten, märkte de att människor stod vid kajen och vinkade mot dem. De styrde därför båten ditåt för att se vad som försiggick. De förstod ganska snabbt att de rörde sig om en person som låg i vattnet och kämpade för sitt liv.
– Vi förstod först inte varför de viftade med armarna, men sedan såg vi henne ligga där i vattnet. Vi tog upp henne ombord direkt, berättar Pontus. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Tack vare deras rådiga ingripande så överlevde kvinnan. Ny hyllas de för sitt hjältemod och belönades under tisdagen med varsina diplom från Räddningstjänsten Storgöteborg. De skriver på sin Facebooksida:

"I dag har vi hyllat två riktiga hjältar! När en ung kvinna låg hjälplös i vattnet vid Röda sten var det Jonas och hans son Pontus som lyckades manövrera sin båt och med gemensamma krafter få upp henne på däck. De körde sen in henne till kajen där räddnings - och ambulanspersonal mötte upp. Tack vare Jonas och Pontus snabba och rådiga ingripande räddade de livet på kvinnan. Sådan medmänsklighet och omtanke vill vi uppmärksamma."

 Pontus känner efter händelsen sig nöjd över deras snabba agerande.
– Det är en positiv känsla man får efter att ha räddat någon. Att hon klarade sig känns väldigt bra, berättar han och konstaterar: 
– Det är egentligen en svår grej att beskriva. 

Bild från Räddningstjänstens Facebook: 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.