Dagen efter festen: "Det värsta jag sett"

ANNONS
|

Det var en närmast osannolik syn som mötte dem som gick länga Andra Långgatan på söndag morgon. Det dröjde inte länge innan GP:s inkorgar för tips fylldes av arga och ledsna inlägg, samt bilder från förödelsen.

Susanne Andersson bor själv på adressen, och blev av med sin plånbok under gatufesten.

- Det var en ficktjuv, så det var ju inte så roligt. Men även bortsett från det tycker jag att det har gått för långt - jag förstår inte varför de ska hålla på en hel dag. Allting annat avstannar ju. Och nu på morgonen hör jag hur det krasar under däcken på de bilar som kör förbi. Det är massor av glaskross här och det ser fruktansvärt ut, säger hon.

ANNONS

"Värsta jag har sett"

Susanne Andersson frågar sig varför inte arrangören städar direkt efteråt.

En annan som blev irriterad i morse var musikern Peter Winsnes. Ni vet - han som var Jesus i den första Jesus Christ Superstar med Agnetha Fältskog på Scandinavium 1972. Han var på väg för att spela i Johanneskyrkan på söndagen när han såg eländet.

- Det här var det värsta jag har sett. Här är rena soptippen! Jag blev chockad när jag körde igenom det. Visserligen var det grisigt förra året, men i år slår det alla rekord, säger han.

Peter Winsnes förstår inte hur människor bara kan släppa soporna rätt ner i gatan.

- Det är ju bättre att de lägger ner den här grejen om de inte kan sköta det. Jag blir ledsen när jag ser det. För det är en skam för Göteborg, tycker han.

ANNONS