Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

IMAG0417.jpg
En containerlastbil välte strax innan klockan 18.00 på onsdagen längs Hisingsleden. Bild: Läsarbild

Containerlastbil har vält vid Älvsborgsbron

En containerlastbil har vält vid Ivarsbergsmotet strax innan Älvsborgsbron på Hisingssidan. Enligt Trafikverket kan det ta fram till klockan 23 innan lastbilen bärgas.
– Inga personer har kommit till skada, säger Hans Lippens vid polisen.

SOS larmades om olyckan vid 17.50-tiden. Polisens presstalesperson Hans Lippens uppger att olyckan skett mellan Ivarsbergsmotet och Bräckemotet på Hisingsleden i riktning mot Angered.

Trafiken har under eftermiddagen och kvällen varit begränsad efter olyckan då en container och själva lastbilen blockerar delar av en påfart.

– Vi har stängt av den ena filen på den tvåfiliga vägen, säger Kalle Kivistu, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Polisens presstalesperson Hans Lippens berättar att olyckan troligen främst påverkar trafikanter som kommer från Eriksberg och som ska fortsätta längs Hisingsleden i riktning mot Torslanda eller Angered.

I nuläget är det oklart vad som ligger bakom händelsen. Enligt polisen kan man komma att utreda om lasten förankrats på ett korrekt sätt på lastbilen.

Trafikverkets prognos är i nuläget att olyckan kan komma att påverka trafiken i området fram till klockan 23 då lastbilen troligtvis behöver lyftas med hjälp av en kranbil.

Mest läst