"Clowner" manifesterar mot Aurora 17

ANNONS
|

Omkring 20 till 25 personer, utklädda till clowner, manifesterar mot militärövningen Aurora 17 vid Säve Depå.

På plats befinner sig unga personer, äldre och barn, tillsammans med dialogpoliser.

– Det är en icke tillståndsgiven allmän sammankomst, men så länge de inte bryter mot lagen får de vara kvar, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Enligt Hans Lippens är det lugnt på platsen.

– Vi har varit där under hela förmiddagen och pratat med de som är på plats, säger han.

Elin Bothén Nyström är en av de personer som har klätt ut sig till clown under måndagen.

ANNONS

– Jag tror inte att det kan bli fred med vapen. Vi hoppas på att kunna samtala med militären om fred, säger hon.

"Väldigt, väldigt allvarligt"

GP har tidigare varit i kontakt medKarin Utas Carlsson, talesperson för Stoppa Aurora, gällande Stoppa Aurora.

– Man förbereder för krig i och med att man har krigsspel här. Vi är väldigt oroliga över den stora upptrappningen med krigshets och krigsretorik. Vi talar mycket om hur aggressivt Ryssland är, men inte över hur aggressivt Nato är. Det är uppenbart att vi håller på att förlora den lilla alliansfrihet vi har och det här är väldigt, väldigt allvarligt, har Karin Utas Carlsson, talesperson för Stoppa Aurora tidigare sagt och fortsätte:

– Sverige har alltid varit emot kärnvapen, men nu håller regeringen på att backa ifrån att skriva under det internationella avtalet med förbud mot kärnvapen när de talar om att utreda vad det betyder.

LÄS MER:Demonstration i Göteborg mot Aurora 17

"Inga konstigheter"

Det pågår för förvarande en uppmärkammad diskussion gällande andra former av demonstrationer utan tillstånd. Polischefen Erik Nord, har nyligen besvarat den kritik som Polismyndigheten fått efter att Nordiska motståndrörelsenmarscherade genom centrala Göteborg under söndagen.

– Även om man inte har tillstånd till en demonstration så har demonstrationen i princip samma skyddsvärde som en demonstration som har fått tillstånd. Det är en allmän sammankomst och den ska få genomföras om det ges möjlighet, har Erik Nord, tidigare sagt till GP vid det tillfället.

ANNONS

Enligt Hans Lippens förekommer manifestationer utan tillstånd "lite då och då".

– Det är inga konstigheter. Även om de inte har tillstånd kan man inte köra bort dem. Men att ha tillstånd kan exempelvis öka tryggheten vid manifestationen, säger han.

ANNONS