Chalmers studentkår bäst i Europa

ANNONS
|

På Chalmers finns studenter från massor av länder. Australien, Tyskland, Chile och Venezuela till exempel. Totalt 1 350 av skolans studenter är internationella. Och de är nöjda.

En undersökning från International Student Barometer, ISB, visar att chalmeristerna upplever stödet från studentkåren som bäst i Europa.

– Jag tror det beror på att kårens verksamhet är väldigt bred. Vi tar hand om varandra och det går att engagera sig på väldigt många sätt. Det finns alltifrån en ballongförening till en film- och fotokommitté, säger kårens ordförande Daniel Langkilde.

Han tror också att mottagningen av de internationella studenterna spelar in.

– Vi möter upp studenterna på flygplatsen, sedan ser vi till att de alltid har någon att vända sig till, säger Daniel Langkilde.

ANNONS

Sammanlagt har 160 000 studenter i 14 länder svarat på frågor om sitt nya land och sin högskola.

Högst betyg får Chalmers i kategorin "lärande". Där är skolan inte bara vassast i Europa, utan också tredje bäst i världen.

Lite sämre betyg får skolan i kategorin "boende". Helt enkelt eftersom det är svårt att få tag i lägenhet i Göteborg, konstaterar Langkilde.

– Det är viktigt att politikerna förstår hur akut bristen på studentbostäder är, säger han.

Stiftelsen Chalmers studentbostäder, som stiftats tillsammans med Göteborgs stad, har drygt 2000 lägenheter att fördela. Antalet studenter är mer än fem gånger så många som lägenheterna.

– Det drabbar internationella studenter extra hårt eftersom de inte har samma möjlighet att stå i bostadskö.

ANNONS