Emmyly Bönfors leder Centerpartiet i Göteborg.
Emmyly Bönfors leder Centerpartiet i Göteborg. Bild: ADAM IHSE / EXPONERA

Centerpartiet gör comeback i fullmäktige

Efter två mandatperioder utanför kommunfullmäktige tar Centerpartiet i Göteborg åter plats i stadens högsta beslutande organ.

ANNONS
|

Centerpartiet i Göteborg håller sin valvaka i ett pampigt tegelhus i Johanneberg. Ordförande Emmyly Bönfors har köpt en stor champagneflaska och har också orsak att fira. Fast flaskan skulle ha korkats upp oavsett valutgång, berättar hon.

– Vi firar vår insats i valrörelsen, inte bara resultatet.

När samtliga distrikt räknats står det klart att Centerpartiet får 3,9 procent av göteborgarnas röster. Det betyder att man åter kommer in i kommunfullmäktige, efter två mandatperioder utan representation. Exakt hur många platser det innebär återstår att se.

Emmyly Bönfors framhåller fördelarna med att vara nya på jobbet.

– Vi kan komma med nya idéer. Och så har vi inte varit med i några mut- eller korruptionsskandaler som tyvärr förekommit i Göteborg tidigare.

ANNONS

Emmyly Bönfors, ordförande för Centerpartiet i Göteborg, gästade GP:s valvaka.

Nya grepp

Så hur kommer det märkas att de tar plats i fullmäktige? Emmyly Bönfors hoppas kunna påverka i frågor om miljö och grön stadsutveckling. Som exempel nämner hon utbyggnaden av stadens cykelbanor, en fråga där hon menar att de rödgröna misslyckats.

– Sedan behöver vi ta ett nytt grepp kring integrationen. Vi vill se jämlikhet på allvar. I dag diskuteras frågan mycket men ändå är staden ojämlik, säger Emmyly Bönfors.

Vilka vill ni samarbeta med i kommunstyrelsen?

– I första hand Alliansen, vi har redan ställt oss bakom deras budget från i våras. Sedan blir det en förhandlingsfråga. Fast SD kommer vi inte att förhandla med.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS