Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/2

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Byggnadsställning har rasat i centrala Göteborg

  Strax efter halv åtta rasade en byggnadsställning vid hållplatsen Valand i centrala Göteborg. Flera spårvagnslinjer påverkas.
  – Det kom en spårvagn när ställningen rasade och den hann precis stanna, säger Zach Jelldéus Silvander, 19, som blev vittne till händelsen.

  I den kraftiga blåsten under lördagskvällen har en byggnadsställning utanför Röhsska museet vid Valand rasat.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Spårvagnslinjerna 2, 3, 4, 7 och 10 är omlagda i båda riktningarna mellan Vasaplatsen och Valand. Linje 2 och 3 kör via Domkyrkan. Linje 4 och 5 kör via Scandinavium. Linje 7 och 10 kör via Korsvägen.

  Zach Jelldéus Silvander var på väg till hållplatsen och promenerade på gångbanan mellan spårvagnsspåren när byggställningen rasade.

  – Jag hörde hur det "brötade" till bakom mig och började springa. Då lade ställningen sig ner och det flög en massa grejer som landade en bit bort, säger han.

  Har fått bryta strömmen

  Enligt honom var det inte någon person som gick på trottoaren där byggnadsställningen stod.

  – Det var en jävla tur. Ställningen var säkert bara en halvmeter från att även riva ner elledningen till spårvagnarna.

  Räddningstjänsten är på plats tillsammans med personal från Göteborgs spårvägar för att röja bort det som har rasat över kontaktledningen.

  – De har blivit tvungna att stänga av strömmen i ledningarna. De ligger för nära för att arbeta, säger Henrik Sandström från Västtrafik.

  Strax efter klockan 23 meddelade Västtrafik att spårvagnsstoppet var hävt och att de berörda linjerna återigen kunde köra förbi Valand.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.