Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bilden är från arbetet med det nya resecentrumet vid Åkareplatsen Göteborg under hösten 2017. Till sommaren väntas resecentrumen stå klart och fungera som avlastning till området kring centralstationen. Bild: Bengt Bendix

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Byggarbeten stör kollektivtrafiken i sommar

  Flera stora byggprojekt drar i gång i Göteborg under sommaren, vilket även kommer påverka kollektivtrafiken i staden. Västtrafik gör därför flera förändringar för att underlätta för resenärer. Bland annat införs en ny tillfällig färjelinje.

  I samband med att flera stora infrastrukturprojekt inleds under sommaren i Göteborg drabbas även stora delar av kollektivtrafiken. Västtrafik planerar därför att göra flera omläggningar av kollektivtrafiken under sommaren, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  För att underlätta för resenärer i kollektivtrafiken under perioden kommer bland annat tillfälliga linjer sättas in och hållplatser flyttas.

  Avgiftsfri färja ska underlätta

  Bland annat så kommer ingen spårvagnstrafik kunna passera Stenpiren under 15 veckor i sommar då ett grävarbete ska utföras på Södra Hamngatan. Som en tillfällig förstärkning i kollektivtrafiken kommer en ny färjelinje införas under perioden.

  Färjan, som kommer vara avgiftsfri, kommer gå mellan Rosenlund och Lindholmen under sommaren. Meningen är att linjen ska underlätta för resenärer som i vanliga fall reser mellan Stenpiren och Lindholmen, under tiden arbeten pågår på Södra Hamngatan.

  Det nya resecentrumet vid Åkareplatsen kommer även invigas i sommar. Arbeten som Västlänken, Hisingsbron och nedsänkningen av E45 innebär en ökad belastning av vägtrafiken i området kring Centralstationen och Nordstan.

  Ändras i samband med sommartidtabellen

  En del av trafiken som i dag går till Nils Ericson Terminalen kommer då i stället flyttas till det nya resecentrumet. Något som enligt Västtrafik kommer det innebära en avlastning av trafik vid området utanför Centralstationen och Nordstan.

  De flesta förändringarna i kollektivtrafiken kommer gälla från och med den 18 juni, då Västtrafik går över till sommartidtabell.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.