Bussar sönder - orsakade stopp på Götaälvbron

Strax innan klockan nio havererade en buss på Götaälvbron i centrala Göteborg, vilket orsakade totalstopp i spårvagnstrafiken. Kort därefter var det dags igen. – Det var ett fordonsfel igen, meddelar störningshanteringen på Västtrafik.

ANNONS
|

Det hela började med att en buss gick sönderpå Götaälvbron under fredagsmorgonen. – Bussen har havererat på grund av ett fordonsfel, meddelar störningshanteringen på Västtrafik.

Det inträffade orsakade långa köer och totalstopp i spårvagnstrafiken över bron. – Bussen bärgas. Spårvagnarna vänder under tiden vid Wieselgrensplatsen respektive Centralstationen, medan bussarna rullar som vanligt,enligt störningshanteringen på Västtrafik.

Vid halv tio-tiden var bärgningen avklarad och trafiken kunde rulla som vanligt - men bara för en stund.

Vid tio-tiden gick ytterligare en buss sönder på bron, denna gången gången rörde det sig om en elbuss. – Det var ett fordonsfel igen,meddelar störningshanteringen på Västtrafik.

ANNONS

Har de två haverierna något samband? – Nej, det rör sig om två olika bussar på olika linjer.

Den andra bussen bärgades från platsen vid halv elva på fredagsförmiddagen. – Trafiken flyter som vanligt igen, men det innebär naturligtvis förseningar i kollektivtrafiken, säger man på Västtrafiks störningshantering.

ANNONS