Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Buss och spårvagn kolliderade i Mölndal

  Tidigt under onsdagsmorgonen krockade en buss och en spårvagn i en rondell på Göteborgsvägen i Mölndal. Två personer har förts till sjukhus med oklara skador.

  Vid kvart i sju-tiden på onsdagsmorgonen inkom ett larm till räddningstjänsten om att buss på linje 25 och en spårvagn på linje 4 hade krockat i Mölndal. Olyckan skedde på Göteborgsvägen i höjd med Tempelgatan. Räddningstjänsten, polisen och tre ambulanser tog sig till platsen.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Trafiken är mycket begränsad och det är därför svårt att komma förbi där. De blockerar rondellen och därför är det väldigt begränsad framkomlighet på platsen, säger Lars Larsson, lc-ledare på räddningstjänsten Storgöteborg vid halvåttatiden på onsdagsmorgonen.

  Enligt polisen fördes två personer till Sahlgrenska sjukhuset med oklara skador.

  – Vi har inga uppgifter om skadeläget förutom att de fördes med ambulans för vård och kontroll, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

  Enligt Västtrafik fick spårvagnarna ersättas med bussar mellan Lana och Mölndals centrum i båda riktningar i en och en halv timme. Vid 8.15 kunde spårvagnstrafiken släppas på igen.

  – Varje gång det sker en olycka av den här typen inleds en utredning av Göteborgs spårvägar för att reda ut vad som har hänt, säger Alice Roman, presskommunikatör på Västtrafik.

  Enligt henne är det fortfarande oklart vad som ligger bakom olyckan.

  – Det enda jag kan säga i nuläget är att vi ser väldigt allvarligt på det som har hänt och beklagar att våra kunder har drabbats av det, säger hon.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.